ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseZagorDescrizione

Zagor FAQ
25 preguntes, 25 respostes

INTERNATIONAL
Welcome Page

Zagor
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. El primer número de Zagor va sortir fa més de 30 anys, el 1961. Els seus creadors son l´escenarista Guido Nolitta (renom de Sergio Bonelli) i el dibuixant Gallieno Ferri. Els dos, el 1975, donaran vida a un altre sèrie afortunada: Mister No.

Qui és? El nom de Zagor és una contracció de Za-gor-te-nay, o sigui "L´esperit amb la destral" Al quedar orfe, ha dedicat la seva vida a defensar la pau i l´ordre al bosc imaginari de Darkwood, situat als Estats Units Orientals. Zagor té extraordinaris reflexos i dots atlètiques, i naturalment és molt hàbil amb la destral. Les seves proeses, juntament amb la seva vestidura i el seu crit de guerra (un peculiar "¡AAHHYAAK!") fan que els indis el considerin com una mena de semi-Deu enviat per Manitu. L´ambientació de la sèrie és d´un western clàssic, però Nolitta li ha afegit uns elements fantàstics, d´horror , de ciència ficció i policíac.

Qui són els seus amics? El primer de tots és el seu inseparable company: el petit, gras, golut i simpatiquíssim mexicà, Don Cico Felipe Cayetano Lopez i Martinez Gonzales, de tots conegut senzillament com Cico. Després tenim a Tonka, el sakem dels Mohawk i germà de sang. També tenim el bruixot "Molts Ulls", el detectiu Bat Batterton, le chercheur de trésors Digging Bill, le marin Fishleg, el guitarrista-pistoler Guitar Jim i molts, molts més.

Qui són els seus enemics? Centenars i centenars de proscrits, més o menys perillosos, que Zagor ha lliurat a la justícia. Potser el més perillós dels seus adversaris és el genial savi guillat Hellingen, que tantes vegades ha vist com els seus plans de conquerir el món, eren esbotzats per Zagor. A més a més, tenim el vampir Rakosi, el druida Kandrax, la seva nèmesi SuperMike i l´esperit del mal Wendigo.

Imatges de Zagor en el món

 
  

Zagor 

CREADOR
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", en 1961

CREADOR GRAFIC
Gallieno Ferri

A CARREC DE
Mauro Boselli

COBERTAS
Gallieno Ferri
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1961-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §