ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseZagorDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Zagor
av Paolo Ottolina
oversatt av Frode Kahrs Ormberg

Hvem skapte ham? Det første nummer kom i 1961, skapt av forfatter Guido Nolitta (psevdonym for Sergio Bonelli) og tegner Gallieno Ferri. I 1975 lanserte de to en annen serie: Mister No.

Hvem er han? Zagors navn er en sammentrekning av Za-gor-te-nay, "Ånden med øksen". Han ble tidlig foreldreløs og har viet sitt liv til forsvar av ro og orden i fantasiskogen Darkwood i de Forente Orientale Stater. Zagor har helt spesielle muskler og reflekser, og svært flink med sin øks. Hans atferd, kostyme og stridsrop (et karakteristisk "AAHHYAAKK"!), gjør at indianerne ser på ham som en nesten-gud sendt fra Manito. I hovedsak er serien en klassisk western, men Nolitta har også flettet inn elementer av skrekk, science fiction og krim.

Hvem er hans venner? Hans uadskillelige partner: den lille, runde, livlige og vennlige meksikaner Don Cico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales, Cico for de fleste. Tonka, Mohawk og blodsbror. Den bebrillede trollmann "Many Eyes", detektiven Bat Batterton, Guitar Jim gitar-revolverman og mange, mange flere.

Hvem er hans fiender? Zagor har bragt hundrevis av mer eller mindre farlige forbrytere for retten. Den farligste av dem alle er den geniale men gale vitenskapsmannen Hellingen. Zagor har flere ganger hidret hans forsøk på å erobre verden. Noen av de andre er vampyren Rakosi, druiden Kandrax, hans alter ego SuperMike og Wendigo "de ondes ånd".

 

  

Zagor 

PRODUSENT
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", 1961

DESIGN
Gallieno Ferri

EDITOR
Mauro Boselli

FRAMSIDERS
Gallieno Ferri
fra n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1961-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §