ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseZagorDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Zagor
de Paolo Ottolina
traducerea de Daniela Martinescu

Cum s-a nascut si cine la creat? Primul numar din Zagor iese acum 30 de ani, in 1961. Creatorii sai sunt scenograful Guido Nolitta (pseudonimul lui Sergio Bonelli) si desenatorul Gallieno Ferri. Cei doi in 1975 vor mai da viata si unei alte norocoase serii care se va numi Mister No.

Cine este? Numele Zagor este prescurtarea de la Za-gor-te-nay, adica "Spiritul cu securea". Ramanind orfan el isi va consacra viata pentru apararea pacii si a ordinii in imaginara padure din Darkwood, situata in Statele Unite orientale. Zagor are extraordinare reflexe si calitati atletice, fiind foarte abil in a-si utiliza securea. Actiunile sale, fascinatia costumului si strigatul de batalie(un caracteristic "AAHHYAAKK"!) il fac sa devina considerat de indieni un semi-zeu trimis de Manito. Ambientul serialului e de tip western-clasic, iar Nolitta a introdus elemente fantastice, stiintifico-fantastice, politiste si "horor".

Cine-i sunt prietenii? Prietenul sau nedespartit este micutul si grasutul mexican Don Cico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales, simpatic si nesatul, cunoscut de toti ca Cico. Apoi, Tonka, sakem dei Mohawk fratele sau de sange, ochiosul vrajitor "Multi Ochi", detectivul Bat Batterton, chitaristul pistolar Guitar Jim si multi altii.

Cine-i sunt dusmanii? Sute si sute de banditi mai mult sau mai putin periculosi pe care Zagor i-a predat justitiei. Cel mai periculos poate dintre toti adversarii sai este genialul si nebunul om de stiinta Hellingen, ale carui planuri de a cuceri lumea au fost deseori spulberate de catre Zagor. Printre altii mai amintim de vampirul Rakos, druidul Kandrax, alter-ego-ul sau SuperMike si pe spritul raului Wendigo.

 

  

Zagor 

REDACTOR
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", in 1961

CREATOR GRAFIC
Gallieno Ferri

INGRIJITORUL EDITIEI
Mauro Boselli

COPERTA
Gallieno Ferri
de la nr.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1961-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §