ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseZagorDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Zagor
af Paolo Ottolina
oversat af Bjarne Kristensen

Hvem skabte ham? Det første nummer af Zagor udkom helt tilbage i 1961. Serien blev den gang skrevet af Guido Nolitta (et pseudonym for Sergio Bonelli) og tegnet af Gallieno Ferri. Disse to herrer skulle senere komme til at stå bag en anden populær serie, nemlig Mister No, der så dagens lys i 1975.

Hvem er han? Zagor's navn er en forkortelse af Za-gor-te-nay, "Ånden med øksen". I en tidlig alder mistede han begge sine forældre, og viede sit liv til at opretholde lov og orden i den mytiske skov Darkwood, beliggende et sted i det nordøstlige Amerika. Zagor besidder utrolige atletiske evner og reflekser, og han er usædvanlig dygtig til at bruge sin økse. På grund af sine heltemodige bedrifter, farverige kostume, og sit kampskrig (et karakteristisk "AAHHYAAKK"!) anser indianerne ham for at være en slags halvgud udsendt af Manito. Seriens platform er klassisk western, men Nolitta har også tilføjet elementer af detektivhistorie, horror, og science fiction.

Hvem er hans venner? Først og fremmest er der Zagor's bedste ven: den lille trivelige og meget rare maxicaner Don Cico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales, også kaldet Cico. Og så er der Tonka, høvding for Mohawkindianerne og Zagor's blodsbroder. Vi må heller ikke glemme den bebrillede heksedoktor "Mange øjne", detektiven Bat Batterton, guitaristen og revolvermanden Guitar Jim ... men der er mange, mange flere.

Hvem er hans fjender? Zagor har sat hundredevis af mere ellere mindre skumle forbrydere bag lås og slå. Den mest farlige af dem, er formentlig den gale videnskabsmand Hellingen, hvis nedrige planer om at overtage verdensherredømmet er slået fejl adskillige gange på grund af Zagor. Blandt Zagor's andre fjender finder vi vampyren Rakosi, druiden Kandrax, hævneren SuperMike, og ondskabens ånd Wendigo.

Billeder af Zagor fra hele verden

 
  

Zagor 

SKABER
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", i 1961

TEGNER
Gallieno Ferri

REDAKTØR
Mauro Boselli

FORSIDER
Gallieno Ferri
fra nr.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1961-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §